MENU

Haal de juiste kettingen voor jouw sieraden collectie in huis

55 dagen geleden door Alisha geschreven

Een leven zonder kettingen is voor niemand voor te stellen

Het dragen van sieraden is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Van stoere armbanden tot aan elegante kettingen. Maar waarom dragen we eigenlijk sieraden? Het dragen van sieraden is voor veel mensen een manier om hun stijl te uiten. Iedereen heeft net weer een andere stijl en met bijpassende sieraden heb je de mogelijkheid om dit te laten zien zoals jij wilt. Door bepaalde sieraden te dragen komt jouw persoonlijkheid naar voren en kun je de wereld laten zien wat voor smaak jij hebt. Hier komt ook bij kijken dat de sieraden die je draagt je er verzorgd uit laten zien. Naast het feit dat veel mensen hun eigen stijl laten zien met behulp van sieraden, hebben bepaalde sieraden een emotionele waarde. Het is geen verrassing dat een hoop mensen een bepaald sieraad cadeau geven bijvoorbeeld tijdens een verjaardag, jubileum of een bruiloft. Doordat je deze sieraden op een bijzondere gelegenheid in ontvangst neemt, krijgt deze een emotionele waarde die je elke keer terugbrengt naar dat specifieke moment of de persoon die jou de sieraad cadeau geeft.

Een hele bijzondere geschiedenis

Kettingen zijn wellicht één van oudste sieraden die ooit door mensen gedragen werden. Kettingen werden voorheen voornamelijk gezien als een symbool voor een hoge status, religie en kunst, doordat deze werden gemaakt van waardevolle materialen en edelstenen. In prehistorische tijden werden kettingen voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals botten, veren, planten en schelpen. Dit veranderde tijdens de bronstijd toen kettingen, voornamelijk in Europa, werden gemaakt van verschillende metalen en waardevolle stenen. Door de jaren heen brachten verschillende samenlevingen diverse veranderingen aan de productie van kettingen en kregen deze verschillende betekenissen. Zo werden kettingen in het oude Romeinse rijk voornamelijk gedragen door de Romeinse elite en bestonden deze vaak uit diverse edelstenen zoals diamanten, amber en sapphire. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende soorten kettingen en is het voor veel meer mensen toegankelijk om een ketting te dragen voor wat voor reden dan ook. 

Alles wat je moet weten over kettingen

Voor jarenlang worden kettingen door veel mensen over de hele wereld gedragen. Het is daarom ook geen verrassing dat er talloze soorten kettingen bestaan, in diverse kleuren en gemaakt van verschillende soorten materialen. De meeste kettingen worden gemaakt van zilver of goud en zo aangepast dat deze bij de hanger van de ketting passen. Daarnaast worden de slotjes van de ketting ook van hetzelfde materiaal gemaakt, zodat deze helemaal bij de rest van de ketting passen. De slotjes van de ketting kunnen makkelijk met je vinger of nagel worden geopend, om de ketting om en af te doen Daarnaast kun je door het slotje te openen eventuele hangers van de ketting loshalen en vervangen met andere hangers. Over het algemeen variëren de meeste kettingen van een lengte van 36 centimeter, die strak om de hals zit, tot aan een lengte van 90 centimeter, die losjes om de hals hangt. De langste kettingen hebben een lengte van 1,60 tot 2 meter, omdat deze geen slotjes bevatten en dus een aantal keren om de hals heen worden gewikkeld. Door de jaren heen zijn er steeds meer verschillende manieren ontwikkeld om verschillende soorten kettingen te produceren. Zo kunnen ketting nu ook uit prachtige kralen worden gemaakt. Daarnaast kunnen kettingen nu ook uit meerdere snoeren van verschillende lengtes bestaan.

Een ketting voor elke stijl en gelegenheid

Het is wel vanzelfsprekend dat kettingen op verschillende manieren kunnen worden gedragen en dat iedereen hier zijn eigen smaak in heeft. Kettingen zijn er in diverse soorten, groottes en kleuren te vinden. De kettingen worden gemaakt van goud of zilver en worden daarom ook het meeste gedragen. Echter worden er ook steeds meer kettingen van huidvriendelijke materialen gemaakt, doordat mensen met bijvoorbeeld een allergische reactie voor zilver ook kettingen willen blijven dragen. Daarnaast kunnen kettingen behoorlijk van elkaar verschillen in hun groottes. Kleine kettingen geven vaak een simpele en schattige uitstraling. Dit soort kettingen vallen net genoeg op om als een klein detail aan je dagelijkse outfit te dienen. Grotere kettingen geven een wat stoerdere of elegante look en mogen dus zeker gezien worden. Dit soort kettingen worden vaak gedragen voor speciale gelegenheden, zoals grote familiefeesten of zakelijke diners. 

Haal de juiste kettingen voor jouw sieraden collectie in huis

Met een divers aanbod aan kettingen is het begrijpelijk dat je eerst even goed rondkijkt naar de ideale plek voor jouw om kettingen te bestellen die het beste bij jouw passen. Eén van de vele opties waar je goede kettingen kunt kopen is kettingen.nl. Lees gauw verder om erachter te komen waarom je precies bij kettingen.nl moet zijn voor nieuwe toevoegingen aan jouw kettingen collectie.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

blank

Top 5 kettingen voor dames

Als het om mode gaat, zijn halskettingen voor dames een van de populairste accessoires. Van klassieke parelsnoeren tot elegante statementstukken, halskettingen kunnen elke outfit de

Lees meer »
Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Haal de juiste kettingen voor jouw sieraden collectie in huis"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry