MENU

Help! Mijn ketting zit in de knoop, wat nu?

52 dagen geleden door Alisha geschreven

Help! Mijn ketting zit in de knoop, wat nu?

Iedereen die kettingen draagt kent dit moment wel. Je kettingen zitten helemaal in de knoop. Zeker wanneer je meerdere kettingen tegelijk om je nek draagt kan dit probleem zich vaak voordoen. Maar betekent dit dat maar beter één ketting moet dragen, in plaats van meerdere tegelijk? Zeker niet. Ondanks dat het dragen van meerdere kettingen tegelijk een prachtig effect creëert, is vaak een hele klus om deze kettingen weer uit elkaar te halen, zonder dat je deze beschadigt. Maar maak je geen zorgen, want er zijn een aantal oplossingen om dit te voorkomen en natuurlijk zijn er ook een aantal oplossingen om knopen uit je ketting te halen als deze er al zitten.

Oplossing 1: Maak van je kettingen een geheel

Eén van de manieren om te voorkomen dat je kettingen met elkaar in de knoop gaan zitten, is door een lange ketting te maken van alle losse kettingen. Begin twee kettingen en maak het kettinkje van de ene ketting vast aan het uiteinde zonder sluiting van de andere ketting. Als je nog een derde, of zelfs vierde, ketting aan wilt doen, maak je ook deze op dezelfde manier aan elkaar vast. Zodra je alle kettingen die je aan wilt doen aan elkaar hebt vastgemaakt, kun je de ketting om je nek hangen en deze een aantal keer om je nek wikkelen totdat deze zit zoals jij wilt. Vervolgens kun je de uiteinden van de eerste en laatste ketting aan elkaar vastmaken. Wanneer je ketting aan het einde van de dag weer af wilt doen, hoeft deze alleen van elkaar los te maken en zal je dus niet voor de verrassing komen te staan dat je kettingen met elkaar in de knoop zitten.

Oplossing 2: Toch een knoop in je ketting? Maak gebruik van deze tips

Het voorkomen van een knoop in je ketting is niet altijd mogelijk, maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Wanneer er een knoop in je ketting, of meerdere kettingen, zit is de eerste stap om alle sluitingen van de ketting los te maken. Op deze manier kun je aan beide kanten van de ketting een stuk gemakkelijker proberen om de knoop eruit te halen. Daarnaast raden we je aan om de ketting(en) zoveel mogelijk te verspreiden over een hard en plat oppervlak, zoals een tafel. Hierdoor krijg je een duidelijker zicht over de ketting(en) en beschik je over een stabiel oppervlak om de knoop uit de ketting(en) te halen. Nadat je deze basis hebt neergezet, kun je vervolgens de knoop uit je ketting(en) proberen te halen op een aantal manieren.

  • Gebruik een beetje olijfolie of baby olie. Door de olie op de knoop van ketting aan te brengen, zal deze een stuk glibberiger worden waardoor de knoop iets losser kan worden gemaakt. Wanneer de knoop losser komt kun je deze voorzichtig los trekken, zodat deze uit de ketting komt. Bij een wat stevigere knoop al dit wellicht niet goed genoeg werken, om de knoop volledig los te krijgen.
  • Door gebruik te maken van een naald of veiligheidsspeld kun je op een iets preciezere wijze te werk gaan. Voor een kleine knoop in je ketting zijn je handen veel te groot om goed bij het knoopje te komen. Hier kan een naald veel beter voor gebruik worden. Om de knoop in je ketting los te maken steek je de punt van de naald of veiligheidsspeld in het midden van de knoop, zodat je deze voorzichtig heen en weer kunt bewegen. Ook kun je gebruik maken van twee naalden tegelijkertijd, door beide punten in de knoop te steken en deze zachtjes van elkaar af te trekken. Na enige tijd zal je merken dat de knoop steeds losser komt, waardoor je deze met je vingers kunt losmaken. Uiteraard kan het zo zijn dat ook deze manier niet werkt en je toch wat anders moet proberen.
  • Tot slot kun ook nog gebruik maken van babypoeder. Door de babypoeder over de knoop in de ketting te masseren, komt deze een stuk losser te zitten en kun je deze uit elkaar halen.

Nadat je jouw ketting(en) uit de knoop hebt gehaald, is het belangrijk dat deze ook weer even goed schoonmaakt. Zeker nadat je hebt geprobeerd om de knoop uit je ketting(en) te halen met olie en poeder is het belangrijk om de ketting(en) helemaal schoon te maken totdat ze weer schitteren en klaar zijn voor gebruik.


Oplossing 3: Bewaar je kettingen op de juiste manier

De meeste knopen in kettingen worden veroorzaakt, doordat je deze bij elkaar opbergt. Niet iedereen heeft de ruimte om zijn of haar kettingen netjes op te hangen en kiest er dus eerder voor om deze gewoon bij elkaar te bewaren. Echter is er een manier waarop je je al je kettingen toch bij elkaar kunt bewaren, zonder dat deze met elkaar in de knoop raken. Met behulp van slechts een simpel rietje kun je dit al voor elkaar krijgen. Haal je ketting simpelweg door een rietje heen en maak de sluiting van de ketting vast. Door dit met al je kettingen te doen, kun je deze allemaal gerust bij elkaar bewaren zonder dat deze met elkaar in de knoop komen te zitten.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Help! Mijn ketting zit in de knoop, wat nu?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry