MENU

Hoe meet ik mijn polsmaat op? Voor je dames of heren armband

Het is voor zowel mannen als voor vrouwen zeer makkelijk en eenvoudig om de maat van de polsband op te meten. 

Optie 1: Gebruik een andere armband maat. Het handigste is natuurlijk om een van je bestaande armbanden erbij te pakken. En deze maat op te meten. Dan weet je zeker dat je de gewenste maat hebt.

Optie 2: Zelf je maat opmeten. Wat heb ik nodig? Een meetlint, een strookjepapier of een touwtje. Of een schoenveter.

Plaats het meetlint net onder het polsbeentje. Zorg dat deze niet te los en niet te strak zit. Lees bij hoeveel centimeter het meetlint zichzelf kruist.

polsmaat opmeten voor een heren armband
Hoe armband voor mannen maten opmeten

Deze maat kun je nu gebruiken als ‘exactepolsmaat. Stel dat de gemeten polsmaat 20 cm is, dan moet hier nog een beetje ruimte bij. Zodat de armband ook goed zal passen. Je kunt onderstaande tabellen* gebruiken voor een indruk te krijgen.

* Deze methode is niet door ons aanbevolen omdat iedereen een andere maat ‘prettig’ vindt zitten. Sommige willen het iets strakker en andere graag los. Het beste is om zelf een maat te testen met een schoenveter welke het beste bij jou past! Bijvoorbeeld met een andere armband or horloge.

Heren armband maat berekenen

Maten zijn inclusief edelstalen sluiting

Maat

XS

S

M

L

XL

XXL

Polsomtrek

16 cm

17 cm

18 cm

19 cm

20 cm

21 cm

Lengte

± 17,5 cm

± 18,5 cm

± 19,5 cm

± 20,5 cm

± 21,5 cm

± 22,5 cm

Dames armband maat berekenen

Maten zijn inclusief edelstalen sluiting

Maat

XXS

XS

S

M

L

XL

XXL

Polsomtrek

14 cm

15 cm

16 cm

17 cm

18 cm

19 cm

20 cm

Lengte

± 15,5 cm

± 16,5 cm

± 17,5 cm

± 18,5 cm

± 19,5 cm

± 20,5 cm

± 21,5 cm

Vul je bij het bestellen een maat in van 20 cm. Dan zullen wij de leren armband maken op een lengte van 20 cm. Je moet zelf aangeven welke maat je wilt dat de armband op maat gemaakt wordt. Dat is de maat welke jij fijn en comfortabel vindt zitten. Op deze manier voorkom je dat de armband onprettig en te strak zit. De juiste opgegeven armband maat zal dus iets langer zijn dan de polsomtrek.

Let op: vul bij je bestelling dus nooit je exacte polsmaat in. Wil je een armband maat correct hebben voordat je deze besteld. Dan adviseren wij een andere armband of horloge goed op te meten. Zodat wij dezelfde lengte kunnen aanhouden. Wij vragen dus niet bij je bestelling de polsomtrek maar de uiteindelijke lengte van je armband.

Hoe bereken je de maat van 1 'enkele' touw armband?

Het makkelijkste om een enkele touw armband te meten. Is door een simpele schoenveter om je pols te doen. Waar je wilt dat de schoenveter kruist meet je de maat. Geef je 18cm op. Dan krijg je een armband van totaal 18cm lang.

Hoe bereken je de maat een dubbele armband?

Bij een dubbele touw armband doe je de veter 2 maal om je pols. Waar je wilt dat deze kruist, meet je de maat op. Vul je op de site bij de ‘enkele maat’ de dubbele maat in. Dan houden we hier rekening mee. Afhankelijk van de bestelling, sturen wij je een dubbele of enkele touw armband.

blank

Veel succes bij het bepalen van je 'comfortable' armband maat.

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Hoe meet ik een polsmaat op?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry