MENU

Geen idee welke ketting je moet kiezen? Onze top 10 collecties

53 dagen geleden door Alisha geschreven

Geen idee welke ketting je moet kiezen? Probeer deze tips

Het kiezen van een perfecte ketting is niet makkelijk en een hoop mensen weten niet precies waar ze naar moeten kijken bij het kiezen van een goede bijpassende ketting. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt volgen om een passende ketting te vinden. Ten eerste is het belangrijk dat je een kijkje neemt naar de kledingstukken in je kledingkast. Wanneer je ervoor kiest om kettingen te dragen wil je natuurlijk wel dat deze mooi aansluiten bij je outfits. Ben jij nou iemand die vaak kledingstukken met een diepe V-hals draagt? Dan is het dragen van lange kettingen een goede keuze om de aandacht naar je hals trekken. Maar ben je iemand die veel vaker kledingstukken met een hoge hals draagt? Dan is het dragen van een simpele ketting met een klein bedeltje een veel betere keuze, om te voorkomen dat je look er te druk uit ziet. Ten tweede is het belangrijk dat je kijkt naar de ondertoon van je huid. Dit is namelijk ontzettend belangrijk om erachter te komen welke kleur ketting het beste bij jouw past. Om erachter te komen welke ondertoon je huid heeft, hoef je simpelweg alleen naar de aderen op je pols te kijken. Mensen met een koele ondertoon (lichte huidskleur) hebben blauwe of paarse aderen en mensen met een warme ondertoon hebben groene aderen. Voor mensen met een koele ondertoon(lichte huidskleur)wordt het aangeraden om te kiezen voor zilverkleurige kettingen. Voor mensen met een warme ondertoon wordt het aangeraden om te kiezen voor goudkleurige kettingen.

Een aantal algemene tips, die je niet over het hoofd kunt zien

Iedereen kiest ervoor om zijn of haar sieraden op een eigen persoonlijke manier te dragen. Naast het feit dat je sieraden draagt die bij jouw smaak en stijl passen, zijn er voor het dragen van sieraden ook een aantal algemene aspecten waar je te allen tijde rekening mee moet houden. Dit geldt dus ook voor het dragen van kettingen. Volg daarom deze algemene tips om altijd een stijlvolle look te creëren met al jouw sieraden.

  • Om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te houden, kun je kiezen voor een sieraad dat met alles altijd gecombineerd kan worden, zoals een graveerbare ketting. Gegraveerde kettingen hebben meestal een simpel ontwerp, maar hebben toch een origineel tintje doordat je hier iets persoonlijks op kan laten graveren. Dankzij het simpele design kun je deze ketting met alles dragen en hoef je dus niet lang na te denken over welke sieraden erbij outfit passen.
  • Niet alleen moeten je sieraden bij elkaar passen, maar moeten deze ook bij je outfits passen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je ketting af te stemmen op de hals van kleding, zodat je hiermee één geheel kunt vormen met je outfit. 
  • Kettingen kunnen goed worden gecombineerd met kledingstukken met simpele patronen. Wanneer jouw kledingstuk wat drukke patronen bevat, is het verstandig om je kettingen toch te laten liggen.
  • Wil je iets unieks toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerde ketting. Tegenwoordig is het mogelijk om kettingen te laten graveren met bijvoorbeeld een naam, initialen, datum of zelfs vingerafdruk. Doordat je deze kettingen zelf kunt ontwerpen, ben jij de enige persoon die beschikt over een one of a kind ketting.
  • Heb plezier met je sieraden. Het is begrijpelijk dat je niet direct weet welke stijl nou precies bij jou past. Probeer daarom verschillende soorten stijlen sieraden uit, om erachter te komen waar jij je het prettigst bij voelt.

Waarom voor een ketting kiezen als je er ook meerdere kunt dragen?

Hoe je jouw kettingen draagt is natuurlijk afhankelijk van jouw stijl en smaak. Veel mensen kiezen ervoor om een ketting tegelijkertijd te dragen. Echter is het ook mogelijk om meerdere kettingen tegelijkertijd te dragen. Maar hoe doe je dit? Simpel, volg gewoon dit stappenplan:

  • Stap 1: Begin met één lange ketting als basis. Dit kan bijvoorbeeld een gewone zilveren, gouden of gekleurde ketting zijn met eventueel een leuke hanger.
  • Stap 2: Kies vervolgens middellange ketting. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat deze ketting korter is dan de lange ketting, die je als basis gebruikt. Om wat variatie te creëren kun je kiezen voor een middellange ketting in een andere kleur of met ander soort hangertje dan de lange ketting.
  • Stap 3: Maak je look af met een korte ketting. Kies bijvoorbeeld voor een simpele choker of een ketting zonder bedeltjes. Om te voorkomen dat je look er te druk uit gaat zien, is het verstandig om de korte ketting zo simpel mogelijk te houden.

Het dragen van meerdere kettingen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en gaat ook niet met elke stijl samen. Weet jij nou niet zeker of het dragen van meerdere kettingen wat voor jou is? Probeer het dan gewoon lekker uit en heb plezier met je kettingen.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

blank

Top 5 kettingen voor dames

Als het om mode gaat, zijn halskettingen voor dames een van de populairste accessoires. Van klassieke parelsnoeren tot elegante statementstukken, halskettingen kunnen elke outfit de

Lees meer »
Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Geen idee welke ketting je moet kiezen? Onze top 10 collecties"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry