MENU

Waarom dragen we tegenwoordig een ketting?

28 dagen geleden door Alisha geschreven

Waarom dragen we tegenwoordig een ketting?
In de tijd van nu is de ketting ene sieraad die je outfit afmaakt. Het geeft jouw uitstraling een extra boost en het is letterlijk schitterend. De ketting heeft tijden gekend dat het symbool stond voor status en ook als herkenning voor het onderscheiden van culturen. Al snel zagen mensen dat dit sieraad meer was dan alleen een symbool. Het is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het geeft jou extra spark.

Als je bedenkt waarom jij zelf een ketting draagt kan dat meerdere redenen hebben. Het kan een ketting zijn die je gekregen hebt, je sterrenbeeld kan er op staan, het kan een vriendschapsketting zijn of het is een oude ketting van een familielid. Een ketting heeft altijd betekenis, zelfs als je deze hebt uitgekozen omdat je het gewoon mooi vond. Je hebt hier een bepaald speciaal gevoel bij en daarom draag je het om je hals.

Welke soorten kettingen zijn er?
Er bestaan veel verschillende stijlen, gelegenheden en kleuren waarmee je kettingen kan matchen. Daarom zijn er verschillende type kettingen waar je voor kan kiezen. Het eerste waar je naar kijkt is of je voor een subtiel of een meer grof model gaat. Subtiel heeft een dunne ketting met een kleiner bedeltje. Een meer grove ketting is wat breder en heeft een stoerder effect. De lengte heeft invloed op het effect. Een lange ketting is bijvoorbeeld mooi bij een lage hals of een effen shirt. Een ketting die aansluit op je hals, ook wel ‘choker’, genoemd is mooi als de hals goed zichtbaar is. Door de verschillende lengtes kan je zelf bepalen wat je bijpassend vindt voor verschillende outfits. Daarnaast bestaan er natuurlijk mega veel verschillende exemplaren met diverse vormen en kleuren.

Welke lengtes zijn er?
De langste ketting waar je voor kan kiezen is 100 centimeter en valt onder de buik. De kortste ketting die je kan kiezen sluit precies aan op de hals en hangt dus niet. Kettingen die vaak voorkomen zijn korte kettingen, middel lange kettingen en hier tussen in. Hierbij vallen de kettingen goed op. Je kan zelfs een langere en een kortere ketting dragen zodat er samenhangende laagjes ontstaan.

Verschillende stijlen
De meest klassieke ketting is de ankerketting of ook wel basis schakelketting genoemd. Je hebt ook nog de ronde schakelketting, de platte, de gedraaide, de infinity, een rolo ketting en nog veel meer soorten. Dit maakt een ketting uniek en in deze tijd kan je verschillende stijlen met elkaar combineren. De combinaties zorgen voor een bepaalde speelsheid. Hierbij is het een leuke uitdaging om hier de perfecte balans in te vinden.

Welke ketting kies jij?
Op basis van jouw smaak maak je een keuze. Soms hoef je hier niet eens een uitleg voor te hebben, maar maak je een keuze op gevoel. Naast het gevoel kijk je naar wat het beste past bij jouw outfit en de gelegenheid. Hierdoor straal jij en haal je het optimale uit jouw unieke uiterlijk.

Interessante verhalen achter de.. Ketting


We gaan het hier hebben over de veelzeggende sieraad: de ketting. Deze sieraad lijkt een oneindig bestaan te hebben want de ketting bestaat al mega lang. De bevindingen wijzen op 75.000 jaar oud of zelfs al 30.000 jaar voor Christus. Eén ding is zeker, de ketting is tijdloos en niet meer weg te denken. Op dit moment is er een uitgebreid aanbod van verschillende soorten kettingen. Je kan kiezen voor een lange ketting, een gemiddelde lengte of een ketting die perfect aansluit op je hals. Dit kan je uitkiezen op basis van je outfit en de gelegenheid. Je maakt look pas af met de juiste ketting. Om hier nog meer plezier in te krijgen is het leuk om informatie hierover in je zak te steken. Het uitkiezen en dragen van de ketting krijgt dan nog meer betekenis.

Terug in de tijd met de ketting
Zoals gezegd kan het zijn dat de ketting 75.000 jaar oud is, maar dit kan ook al 30.000 voor Christus zijn geweest. De ketting werd vroeger vooral gedragen om culturen van elkaar te onderscheiden. Als we ervan uitgaan dat de ketting 75.000 jaar oud is dan zou dit voor het eerst in Zuid-Afrika gevonden zijn. In ieder geval is het een gedeelde bewering van historici dat de eerste kettingen bestonden uit botten, tanden schelpen.

Kettingen van goud schijnen 2500 voor Christus voor het eerst gemaakt te zijn. Hierbij kwamen allerlei vormen kijken. Wie droegen de gouden kettingen als één van de eersten denk je? De Egyptenaren! Zij hebben het dragen hiervan naar een hoger level gebracht met veel ingewikkelde versieringen. Het werd hier al gezien als onderdeel van de outfit. Gouden kettingen werden steeds vaker gedragen en het kreeg zelfs het idee van hoe meer hoe beter. Het werd een soort statussymbool.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

blank

Top 5 kettingen voor dames

Als het om mode gaat, zijn halskettingen voor dames een van de populairste accessoires. Van klassieke parelsnoeren tot elegante statementstukken, halskettingen kunnen elke outfit de

Lees meer »
Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Waarom dragen we tegenwoordig een ketting?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry