MENU

Workshops Kettingen en Hangers maken

Of je nu een ervaren sieradenmaker bent of een complete beginner, er is een workshop die je kan helpen de vaardigheden te leren die nodig zijn om mooie kettingen en hangers te maken.
Welke workshops zijn er om kettingen te maken?

Workshops kettingen of hangers maken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar creatieve manieren om zich te uiten en hun eigen sieraden te ontwerpen. Of je nu een ervaren sieradenmaker bent of een complete beginner, er is een workshop die je kan helpen de vaardigheden te leren die nodig zijn om mooie kettingen en hangers te maken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende workshops voor het maken van kettingen en hangers:

Sieraden Ontwerpen: Dit is een van de meest populaire workshops voor degenen die hun eigen kettingen en hangers willen maken. De cursussen sieraden ontwerpen richten zich meestal op de basis van het ontwerpen met metalen, zoals het vormen van metaal in de gewenste vorm, het aan elkaar solderen van stukken, de afwerking met patina’s en andere technieken. Veel cursussen behandelen ook basistechnieken voor het zetten van stenen. Na het volgen van deze workshop zou u in staat moeten zijn uw eigen stukken vanaf de basis te ontwerpen of bestaande ontwerpen aan te passen.

Workshop metaalbewerking: Metaalsmeden is een essentieel onderdeel van het creëren van sieraden ontwerpen. In een workshop metaalbewerking leer je over de verschillende metalen die bij het maken van sieraden worden gebruikt (zoals goud, zilver en koper) en hoe je met elk daarvan moet werken. Je leert ook verschillende technieken zoals solderen, oppervlakken structureren, vormen hameren in metalen platen en draden, klinknagels en scharnieren maken voor bevestigingen en sluitingen. Met deze vaardigheden ben je in staat om ingewikkelde kettingen en hangers van begin tot eind te maken!

Kralenworkshop: Als uw idee van het maken van sieraden bestaat uit het rijgen van kralen op draad of koord in plaats van metalen vormgevers dan is een kralenworkshop misschien wel de beste optie voor u. Tijdens dit soort lessen leer je alles over verschillende soorten kralen (waaronder edelstenen, glaskralen enz.), hoe je ze op interessante manieren met elkaar kunt combineren, welk soort draad het beste werkt met elk type kraal en zelfs een paar basistechnieken voor het knopen. Zodat je kralenarmbanden niet los schieten als deze worden gedragen door je klanten. Door dit soort lessen te volgen weet je precies welke benodigdheden je nodig hebt als je aan je eigen sieraden opdrachten begint!

Chainmaille Workshop: Chainmaille is een oude techniek gebruikt door krijgers tijdens oorlogen waar metalen ringen werden samengevlochten tot een beschermend pantser voor ridders – maar vandaag de dag wordt het ook gebruikt in de hedendaagse sieraden maken! In de chainmaille workshop leren studenten over de geschiedenis van deze techniek en de hedendaagse toepassingen ervan in het maken van sieraden – inclusief tips over het werken met verschillende maten/afmetingen van ringen en schalen/patronen die ermee gemaakt kunnen worden. Na afloop van deze cursus zouden studenten zich zelfverzekerd genoeg moeten voelen om thuis hun eigen unieke chainmaille kettingen te weven!

Workshop zilversmeden: Zilversmeden is een ideale keuze als je op zoek bent naar iets meer geavanceerds dan gewoon basis metaalsmeden of kralen – het vereist meer technische vaardigheid, maar kan verbluffende resultaten opleveren als het goed wordt gedaan! In workshops edelsmeden leren cursisten alles over het werken met sterling zilver (of andere edelmetalen), inclusief het uitsnijden van platen/vormen met behulp van juwelierszagen (en het vijlen ervan), het correct aan elkaar solderen van stukken zodat ze na verloop van tijd niet uit elkaar vallen en het veilig op hun plaats zetten van stenen. Door een dergelijke cursus te volgen zouden deelnemers geen probleem moeten hebben om de kunst van het maken van prachtige sterling zilveren kettingen & hangers onder de knie te krijgen!

PMC (Edelmetaal Klei) Workshop: PMC is een speciaal klei-achtig materiaal gemaakt van zeer fijne deeltjes van edele metalen zoals goud of zilver die vervolgens kunnen worden gevormd & gebakken om de stukken permanent in vaste vorm te zetten – perfect voor degenen die iets gemakkelijker willen dan traditioneel zilversmeden en toch toegang hebben tot prachtige resultaten! In PMC workshops krijgen deelnemers praktijkervaring met dit medium – alles van het kneden en vormen tot het bakken en afwerken zoals polijsten en oxideren – zodat ze alle kennis in huis hebben om daarna thuis complexe maar prachtige stukken te maken!

Of u nu op zoek bent naar een beginners introductie in het maken van kettingen of iets meer gevorderd, er is zeker een workshop die aan uw wensen voldoet – doe eerst wat onderzoek online, zodat u er een kunt vinden die past bij uw niveau en budget! Een goede workshop is een investering in jezelf en je toekomstige opdrachten. Hoe beter je de vaardigheden beheerst des te geavanceerdere opdrachten je kunt aannemen.

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Workshops Kettingen en Hangers maken"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry