MENU

Zijn (hals)kettingen uniseks? Voor mannen als vrouwen?

24 dagen geleden door Alisha geschreven

Naarmate de modewereld zich heeft ontwikkeld en diverser is geworden, is ook het aanbod aan stijlvolle accessoires toegenomen. Vooral halskettingen zijn steeds populairder geworden voor zowel mannen als vrouwen, wat tot de vraag leidt: Zijn halskettingen uniseks? In dit artikel gaan we na of kettingen geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen, en geven we tips om ervoor te zorgen dat je ketting er goed uitziet, ongeacht je geslacht.

Jarenlang werd gedacht dat kettingen vooral een vrouwelijk accessoire waren – maar dat is niet langer het geval. De laatste jaren zijn sieraden voor mannen steeds populairder en trendy geworden, met een grote verscheidenheid aan stijlen waaruit ze kunnen kiezen. Van klassieke kettingkettingen tot dikke hangers of gelaagde stukken, er is iets voor elke man die zijn look wil verfraaien. En hoewel het waar kan zijn dat bepaalde ontwerpen als vrouwelijker of mannelijker kunnen worden gezien dan andere, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat ze verboden terrein zijn voor mensen van een ander geslacht. Er zijn zelfs trends ontstaan waarbij mensen kettingen die traditioneel als mannelijk of vrouwelijk worden beschouwd met elkaar combineren – waardoor een interessante look ontstaat die de conventies doorbreekt.

Als het gaat om het dragen van een halsketting als man of vrouw, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is de maat van de ketting belangrijk – als je een man bent die iets mannelijks zoekt maar toch stijlvol, ga dan voor iets groters dan wat de meeste vrouwen zouden dragen; evenzo, als je een vrouw bent die iets subtiels zoekt maar toch in het oog springt, kies dan voor iets kleiners dan wat de meeste mannen zouden dragen. Ten tweede, let op het materiaal en het ontwerp van je ketting – bedenk bij de keuze tussen gouden of zilveren kettingen met verschillende soorten hangers eraan of die het beste bij je outfit (en geslacht) passen. Bedenk ten slotte hoe lang je wilt dat je ketting om je hals hangt – langere stijlen werken meestal beter bij mannen, terwijl kortere geschikter zijn voor vrouwen.

In het algemeen hoeven kettingen zich niet noodzakelijkerwijs strikt te houden aan de traditionele richtlijnen voor mannen en vrouwen om er goed uit te zien; in plaats daarvan moeten ze worden gekozen op basis van persoonlijke smaak en stijlvoorkeur in plaats van door de maatschappij opgelegde beperkingen. Per slot van rekening wordt de mode steeds inclusiever en kunnen we ons allemaal uitdrukken op elke manier die ons goeddunkt – ook door onze keuze van sieraden. Dus als het erop aankomt – ja! Kettingen kunnen zeker uniseks zijn!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Zijn (hals)kettingen uniseks? Voor mannen als vrouwen?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry